Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مراسم «شب پژوهشکده سنتور» همزمان با دوازدهمين سالگرد اختراع روان کوک، عصر روز جمعه 19 مردادماه و با حضور جمعي از هنرمندان در سالن رودکي برج ميلاد تهران برگزار شد. بخش نخست اين مراسم که اجراي آن را احسان کرمي برعهده داشت، به رونمايي از آلبوم «خلوتگاه من» به خوانندگي «محمد ذاکرحسين» و آهنگسازي «مسعود شناسا» اختصاص داشت که در ابتدا کليپي از معرفي اين آلبوم براي حضار پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پس از پخش اين کليپ، مهدي آذرسينا آهنگساز، نوازنده و رديف دان به پشت جايگاه آمد و دقايقي در مورد اين آلبوم به صحبت پرداخت و گفت: «آقاي شناسا از دوستان قديمي من هستند و از سن 30 سالگي به بعد با ايشان آشنا شدم و در آن زمان متوجه شدم ايشان علاوه بر اينکه در دانشکده هنرهاي زيبا رشته موسيقي گرايش آهنگسازي را انتخاب کردند، اما طبيعتا مانند ساير افراد بايد يک ساز ايراني مي نواختند و ايشان ساز سنتور را انتخاب کردند. در مورد اين آلبوم نيز بايد بگويم که آقاي شناسا اشعار اين آلبوم را بسيار هوشمندانه انتخاب کردند و ايشان بسيار پرتلاش هستند و يقينا نتيجه کارهاي خودشان را به زودي مشاهده مي کنند.»
پس از صحبت هاي مهدي آذرسينا، مسعود شناسا با تشويق حضار به پشت جايگاه آمد و ضمن خوشامدگويي به حضار لحظاتي به صحبت پرداخت و از گروه موسيقي «تندر» که وي را در توليد اين آلبوم ياري کردند تشکر کرد.
سپس کليپي از صحبت هاي اساتيد سنتور نوازي از جمله ميلاد کيايي و اردوان کامکار در مورد روان کوک براي حضار پخش شد.
بخش دوم اين مراسم با سخنراني داوود غلامي شيرازي مدير پژوهشکده سنتور و مخترع روان کوک آغاز شد و وي ضمن خوشامدگويي به حضار، گفت: «حکايت ما حکايت تغيير در يک ساز ايراني است که در حقيقت عشقي بود که به اين ساز داشتيم و داريم و اين عشق ما را کوي به کوي و برزن کشيد و همراه خودش آورد. من حدود 8 سال با ساز سنتور دست و پنجه نرم مي کردم و فکر مي کردم که تنها سنتور من است که بد صدا است و کوک در مي کند اما پس از تحقيقات فراوان متوجه شدم که اساتيد از قديم با اين ساز مشکل داشتند. سعي کردم در اين زمينه کاري انجام دهم و با سختي ها و شيريني هايي که همراه بود بالاخره موفق شديم تا ساز روان کوک را ابداع کنيم.»
وي ادامه داد:«اين راه بدون حمايت اساتيد و نوازندگان بزرگ هرگز ميسر نمي شد و خيلي از افراد حمايت هاي زيادي کردند که ما توانستيم امشب در کنار شما عزيزان باشيم. از بدو ساخته شدن روان کوک مصائب و مشکلات مختلفي همراه ما بود که اين مشکلات از دانشگاه شروع شد و اين موضوع بسيار عجيب است اما در نهايت ساز کهن شيرين سنتور ساز بهتري شد و اين موضوع واقعا جاي خوشحالي دارد.»
غلامي شيرازي در پايان خاطرنشان کرد: «معضلي که هم اکنون در موسيقي وجود دارد، موسيقي کودک است و به نظر من يکي از دلايلي که ريشه هاي موسيقي ما در حال نابود شدن است، اين است که ما هيچ ساز و ابزاري براي آموزش موسيقي ايراني به کودکان نداريم و اين موضوع بسيار تاسف آور است. در نتيجه به فکر توليد سازي افتادم که بتوانيم موسيقي ايراني را به راحتي به کودکان آموزش دهيم.»
پس از صحبت هاي داوود غلامي شيرازي، کليپي از ساز سنتور براي حضار پخش شد و پس از آن با حضور مجيد درخشاني و داوود غلامي شيرازي از «سنتور کودک» رونمايي شد و پس از آن چند نفر از نوازندگان خردسال به روي صحنه آمدند و قطعاتي را با استفاده از «سنتور کودک» و «تمبک» اجرا کردند.
در ادامه اين مراسم داوود غلامي شيرازي مجدد به روي صحنه آمد و تنديس هايي از دست هاي در حال سنتور نوازي اردوان و پشنگ کامکار، مسعود شناسا و رضا صلاحي رونمايي شد و تنديس ها را به آن ها اهدا کرد. همچنين تنديس دست هاي استاد ميلاد کيايي نيز به دليل حضور نداشتن وي در اين مراسم، به داوود غلامي شيرازي تحويل داده شد.
پس از اهداي تنديس ها، کليپي از معرفي سنتورها براي حضار پخش شد و پس از آن، اردوان کامکار نوازنده برجسته سنتور با دعوت احسان کرمي به پشت جايگاه آمد و دقايقي به صحبت پرداخت و گفت: «آقاي غلامي شيرازي براي توليد روان کوک از من مشورت گرفتند و بنده نيز ايشان را تشويق به انجام اين کار کردم و سرانجام پس از سال هابررسي و تحقيق به نتيجه رسيدند و روان کوک را ابداع کردند.»
سپس سياوش کامکار نوازنده جوان سنتور روي صحنه آمد و دقايقي به تکنوازي سنتور پرداخت و پس از آن کيک دوازده سالگي روان کوک توسط داوود غلامي شيرازي بريده شد و همچنين از لوگوي جديد پژوهشکده سنتور رونمايي شد. در پايان اين مراسم نيز قسمتي از کنسرت استاد مسعود شناسا براي حضار پخش شد.
هانا کامکار، علي زندوکيلي، محمود شبيري، پدرام درخشاني و علي قمصري، رضا پرويز زاده،هومن برق نورد، معاونت سازمان صنايع دستي محمد انشايي،محمد اخوان،محمود فرهمند و استاد آذرسينا از جمله مهمانان اين مراسم بودند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۴۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر شهید گمنام وارد یزد شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، پیکر شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس صبح امروز با استقبال گسترده یزدی‌ها وارد فرودگاه شهید صدوقی یزد شد.

جمع کثیری از مسئولان، خانواده‌های شهدا و قشر‌های مختلف مردم در این مراسم حضور پرشوری داشته و بار دیگر با آرمان‌های شهدا تجدید بیعت کردند.

بدین مناسبت، ساعت ۲۰ امشب مراسمی با حضور پیکر این شهید در امامزاده سید جعفر محمد (ع) واقع در بلوار جمهوری یزد برگزار می‌شود.

مراسم وداع با شهید گمنام نیز ساعت ۲۰ فردا جمعه همزمان با برگزاری یادواره شهدای فیروزآباد در گلزار شهدای اشکذر برگزار خواهد شد.

پیکر پاک این شهید ساعت ۹:۳۰ صبح شنبه به سمت پارک بزرگ اشکذر تشییع و به خاک سپرده می‌شود.

دیگر خبرها

  • مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق(ع) برگزار می‌شود
  • مراسم تشییع و وداع با پیکر مطهر شهید مرتضی غلامی در دیلم
  • مراسم کومسای هورامان لغو شد
  • مراسم چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله مرتضی مطهری برگزار شد + عکس
  • مراسم تشییع شهید «مرتضی غلامی (دشتی نظری)» در روستای «خواجه گیر»
  • تمام محورهای مواصلاتی فارس باز است
  • بازار مبل ظرفیتی مناسب برای شکوفایی شهر مریانج است
  • پیکر شهید گمنام وارد یزد شد
  • گردهمایی «دختران دانشجو» در قم برگزار ‌می‌شود
  • مراسم سالگرد استاد شهید مطهری در مسجد نارمک برگزار می شود